TEKNOLOGJIA UDHËHEQËSE

BRILLANT përhapi në treg fijen e qepjes dhe qëndisjes me nxjerjen e produkteve të reja inovative që i dha zgjidhje radikale problemeve ekzistuese.
Në fijet e pambukta tradicionale  për qepje dhe brënda mundesive të caktuara , shtuan fije të tjera teknologjikisht të avancuara, të përshtatshme për kërkesat më specifike, me renditjen e mëposhtëme kronologjike:
1970 : Fije  qëndisje pelhure prej fije artificiale (rayon- mendafshi) në një larmi të madhe ngjyrash, ideale për makinat multi-kryesisht qëndisje:BRILLANT është kompania e parë në Greqi që prodhon dhe jep për të tregtuar këtë lloj fije.
1985: Fije nga fije të vazhdueshëme poliamide (najlon) dhe poliestër. Ata janë ideale për të realizuar aplikimet në rezistence, cilësinë, fleksibilitet. Kompania është e para që ka treguar prodhimin në masë të kësaj fije.
1988: Fije poliestër (spun), e cila gradualisht zëvëndëson pambukun, sepse është më e preferuara nga industia tekstile për qëndrueshmëri shumë më të madhe dhe për shkak se kjo lloj fije nuk e nxjerr ngjyrën.
1989: Fijeve të përbëra (core-spun). BRILLANT është kompania e parë në Greqi që prodhon fije të përbëra për tipet e pëlhurave të vështira si xhin dhe tenda.  Ky është një revolucion i vërtetë në këtë fushë, pasi fijet e përbëra zëvendësojne pambukun, duke zgjidhur automatikisht të gjitha problemet që janë të lidhura me procesin e gurëlarjes së rrobave xhin në makineri.
1991: Fijeve të përbëra nga elastifikimi i poliestres për endje në makinën e syzatorit.
1995. Fije poliestër të quajtur "TARANDOS". Këto fije kanë një trajtim të vecantë për të mos pësuar asnjë ndryshim gjatë trajtimeve te proceseve kimiko-teknike që paraqiten gjatë procesit të ngjyrosjes së pëlhures, të cilat qepen me këto fije.
1999 .Fije pambuku e quajtur "3 A Soft». Këto fije janë trajtuar posaçërisht me procesin mercerizim me mënyrë të pazakont dhe zëvendësojnë plotësisht pambukun mercerized në fije për qepje me një kosto më të ulët.
2003. Fije poliestër të quajtur "KORALI". Këto fije përmirësojë ndjeshëm raportin cilësi / kosto. Ulin koston e qepjes, duke ruajtur njekohesisht cilësi dhe sjellje të shkëlqyera në tegelin e qepjes.
2005. Fije qëndisje të pëlhurës prej fije artificiale. Produkt tradicional i BRILLANT duke e prodhuar nga procesi i ri ngjyerje në cilindër, në vend të fijes tezgjahu.
2008. Kompania shpërndan në Ballkan fijet e Kompanise A&E, prodhuesi më i madh i fije për qepje në botë.
2009. Fije metalike qëndisje «METAFIL». Kompania nxjer në treg këto fije në një paketë të vogël të përshtatshëme për qëndisje industriale.
2012. Për shkak të teknologjisë së perparuar kompania ka reduktuar kohën e ngjyrosjes së fijes poliestër në 40% me një efekt të drejtpërdrejtë në uljen e kostos.
 
Kompania BRILLANT vazhdimisht investon në zhvillimin e produkteve të reja dhe teknologjisë së re. Këto përpjekje synojnë të vënë BRILLANT teknologjikisht përpara në një treg mjaft konkurrues global, në të mirë të klientëve të saj.
Qëllimi i hulumtimit dhe zhvillimit të metodave të reja të prodhimit është i trefishtë: a) përmirësimi e cilësisë, b) zvogëlimi i shpenzimeve dhe c) mbrojtja e mjedisit.